zgb / Dudi

There are no people in zgb’s collective.

Huffduffed (93)

 1. INTERVJU TJEDNA: Andrej Plenković, 15. siječnja 2022.

  Premijer je izdvojio tri ključna elementa za izgradnju uspješnog društva. Temeljni procesi koji su počeli prije više od 30 godina su, naveo je, izgradnja države, uzajamno povjerenje građana i institucija, što je preduvjet uspjeha svakog naroda, te poduzetnički duh hrvatskog čovjeka. Ponovio je da je njegova Vlada suočena s unutarnjim i vanjskim pokušajima demontiranja institucija, a komentirao je i pad broja stanovnika.

  ===
  Original video: https://youtu.be/K_sl5eu4ddU
  Downloaded by http://huffduff-video.snarfed.org/ on Mon Jan 17 20:54:57 2022 Available for 30 days after download

  download

  Tagged with temp

  —Huffduffed by zgb

 2. Kulturni skalpel - Mala Frida, 13.1.2022.

  Mala Frida nova je hit predstava kazališta Žar ptica, autorski projekt redateljice Anice Tomić i dramaturginje i autorice teksta Jelene Kovačić. Sedmogodišnju Fridu glumi Amanda Prenkaj i s njima razgovaramo o tome kako biti drugačiji, i sretan, te kako djecu uključiti u rad kazališta…

  Emisiju pripremila: Antonija Vrčić Emisija emitirana: 13.1.2022.

  ===
  Original video: https://www.mixcloud.com/yammatFM_shows/kulturni-skalpel-mala-frida-1312022/
  Downloaded by http://huffduff-video.snarfed.org/ on Mon Jan 17 13:11:12 2022 Available for 30 days after download

  download

  Tagged with temp

  —Huffduffed by zgb

 3. Podcast 19: Kandzija

  Kandzija Osjekanovic je jedan od najboljih regionalnih MCija, odlican fristajler koji se kalio po raznim fristajl betlovima i natjecanjima, covjek koji je u zivo jos bolji nego na albumu, na matrice ili sa svojim bendom Gole Zene razvali, nikada ne razocara, energican, dovitljiv, MC u pravom smislu te rijeci. Na sceni je vec godinama, trenutno studira reziju, prati kosarku, u formi je i sprema dosta toga novog. Hodali smo po hladnoci, pricali o humoru u muzici i o jos stotinu stvari koje su nam pale na pamet u tih sat vremena. Cista uzivancija sa ovim zajebantom iz Osijeka… Podrzite youtube kanal, podcast i buduce projekte uplatom jednokratne donacije na paypal http://www.paypal.me/edomaajkaa Insta: https://www.instagram.com/kandzijaa/?hl=en Twitter: https://twitter.com/rimokatolik Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCF01o621n2DIwKLz61GSRjQ

  ===
  Original video: https://youtu.be/CHyrB7gkRR8
  Downloaded by http://huffduff-video.snarfed.org/ on Sun Jan 16 21:23:31 2022 Available for 30 days after download

  download

  Tagged with temp

  —Huffduffed by zgb

 4. Osma - u kojoj analiziramo vodič kroz Reddit i Hreddit za autostopere

  Slobodnim stilom od A do Ž ovoga puta analiziramo zanimljivu objavu koja se pojavila na hrvatskom Redditu (ili Hredditu), a čiji se naslov referira na roman ‘Vodič kroz galaksiju za autostopere’. Riječ je dakle o ‘Vodiču kroz Reddit i Hreddit za autostopere’ u kojemu autor objave, uz dozu ironije i sarkazma, iznosi temeljne probleme hrvatskog Reddita.

  ===
  Original video: https://soundcloud.com/slobodnim-stilom/osma-vodic-kroz-hreddit
  Downloaded by http://huffduff-video.snarfed.org/ on Sat Jan 15 12:46:00 2022 Available for 30 days after download

  download

  Tagged with temp

  —Huffduffed by zgb

 5. Poligraf: Emisija 22-01-14

  Pet, 14.01. u 08:05

  “Poligraf - politički grafikon” je aktualna politička emisija koja obrađuje najvažniji događaj tjedna. U njoj sudjeluju relevantni gosti iz političkog i javnog života zemlje. Emisiju uređuju i vode Jasmina Popović i Mislav Togonal.

  —Huffduffed by zgb

 6. Povijest četvrtkom: Državni poglavar 1. dio

  Čet, 13.01. u 13:10

  Ona ili on predstavljaju državnu zajednicu i njezin suverenitet u međunarodnim i unutrašnjim odnosima. Svoje daleko podrijetlo vuku od prapovijesnih poglavica koji su se sahranjivali s golemom količinom zlata i dragocjenih predmeta. U pravilu su bili kraljice i kraljevi, danas ih nazivaju i predsjednice ili predsjednici. Oni su državni poglavari. Kako se ta institucija razvijala kroz povijest poslušajte u Povijesti četvrtkom.

  —Huffduffed by zgb

 7. Povijesne kontroverze: Georg von Trapp

  Čet, 13.01. u 14:30

  Većini slušatelja i hrvatskoj javnosti lik baruna Georga von Trappa poznat je iz američkog mjuzikla i filmskog hita „Moje pjesme, moji snovi“ snimljenog 1965. godine, u kojem je ekranizirana istinita priča o Mariji von Trapp i pjevačkoj grupi koja je u SAD-u djelovala pod nazivom Trapp Family Singers. No, malo je poznato da je barun von Trapp tijekom svoje mladosti i djelatne vojne karijere bio usko povezan s istočnom jadranskom obalom, te da je tijekom Prvoga svjetskoga rata zbog svojih ratnih uspjeha u podmorničarskom ratovanju na Jadranu bio nagrađen najvišim odličjima Austro-Ugarske Monarhije. Uloga i važnost pomorskog časnika von Trappa u vojnim uspjesima austro-ugarske mornarice neupitna je, no ta činjenica nije dostatno istražena, kao ni brojne druge teme koje se tiču hrvatskih prostora tijekom Prvoga svjetskog rata. Stoga danas u Povijesnim kontroverzama razgovaramo o Georgu von Trappu austrijskom pomorskom časniku i heroju Prvoga svjetskoga rata, a naš sugovornik je mag. pov. Boris Blažina iz Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

  —Huffduffed by zgb

Page 1 of 10Older