Maatregelen tegen coronavirus in Nederland zijn ongekend

Possibly related…

 1. Hoe het coronavirus de economie ontwricht

  Evenementen afgelast, musea, theaters, sportclubs dicht, thuiswerken en sociaal contact beperken. Gisteren kwamen ze dan, de grootschalige maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Maar dat niet alleen: aandelenbeurzen wereldwijd beleefden de zwaarste dag in decennia. Kan dit het begin zijn van weer een crisis?

  —Huffduffed by Raaphorst

 2. Doen we wel genoeg om het coronavirus tegen te gaan?

  Er zijn 121 nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland vastgesteld. Daarmee komt het totaal aantal bevestigde besmettingen op 503. Ook overleed er opnieuw een patiënt aan de gevolgen van het virus. Dat liet het RIVM woensdag weten. 

  Momenteel zijn er best wat maatregelen getroffen om het virus in te dammen. Maar is dit wel genoeg? Dat vragen wij aan Ira Helsloot, hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

  —Huffduffed by Raaphorst

 3. Kinderopvangen verwachtten zwaardere coronamaatregelen al

  Zondagmiddag maakte de regering bekend dat vanaf deze maandag ook scholen en de kinderopvang dicht zullen zijn in verband met het coronavirus. Wel zullen deze plekken dienen als opvanglocaties voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Daarover gaan we in gesprek met Monique Vreeburg, voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. 

  —Huffduffed by Raaphorst

 4. Oproep aan zorgpersoneel om zo lang als mogelijk te blijven werken

  Het kabinet heeft donderdag nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Inmiddels zijn meer dan zeshonderd mensen in Nederland besmet met het virus. Omdat de besmettingsbron bij steeds meer mensen niet te achterhalen lijkt zijn de besluiten flinkt aangescherpt. Redacteur Lennart ‘t Hart praat je in de Dit wordt het nieuws-podcast bij over de genomen maatregelen.

  —Huffduffed by Raaphorst

 5. Stiko-Chef Mertens im Corona-Podcast: Kinderimpfung ist kein Lakritzbonbon | NDR.de - Nachrichten - NDR Info

  Sollten alle Kinder ab zwölf Jahren in Deutschland gegen das Coronavirus geimpft werden? Im NDR Info Podcast Coronavirus-Update spricht die Virologin Sandra Ciesek darüber, gemeinsam mit Stiko-Chef Thomas Mertens.

  https://www.ndr.de/nachrichten/info/Stiko-Chef-Mertens-im-Corona-Podcast-Kinderimpfung-ist-kein-Lakritzbonbon,coronavirusupdate194.html

  —Huffduffed by Chake

 6. BBC - Languages - Dutch - A Guide to Dutch - Dutch key phrases

  BBC Languages - Learn Dutch in your own time and have fun with Guide to Languages. Your fun Dutch language taster. Pick up essential phrases and learn some fascinating facts about the language. Learn essential Dutch phrases. How to greet and say thanks and sorry in Dutch

  http://www.bbc.co.uk/languages/other/dutch/guide/phrases.shtml

  —Huffduffed by sricha27