Raaphorst / Marco Raaphorst

Hier een heerlijk allegaartje van wat ik zoal tegenkwam en af en ook met dingen ik zelf heb gemaakt. Ik maak ook de podcast VERVORMER.

There are six people in Raaphorst’s collective.

Huffduffed (52)

 1. Lock Down aflevering 4 - flatten the curve

  Vandaag weer een ingrijpende dag met daarin de mededeling dat alle scholen dicht gaan. Hoe denkt zoon Wiek van 4 hierover? En we horen de eerste bijdrage van een van de luisteraars die de speciale Lock Down voicemail belden. Bovendien heeft de moeder van Chris haar eigen rubriek gekregen en zit Bert vol goede ideeën. Wil je zelf een verhaal achterlaten bel dan naar 0848371282.

  —Huffduffed by Raaphorst

 2. Lock Down aflevering 3 - het moet anders

  Volgens Bert pakt Chris deze podcastserie nog niet goed genoeg aan. Het moet anders. Minder fictie en meer échte verhalen. En dus horen we in deze aflevering hoe zijn vrouw Paulien vertelt hoe Chris de afgelopen week beleefde en vertelt de échte moeder van Chris hoe het als kwetsbare oudere in haar dorp er aan toe gaat. Verhalen over insluiting/opsluiting en alle andere opmerkingen, verhalen of vragen kun je doorbellen naar het vaste nummer van Lock Down: 0848371282.

  —Huffduffed by Raaphorst

 3. Lock Down aflevering 2 - hamsteren

  Geheel tegen alle officiële adviezen in blijkt de moeder van Chris aan het hamsteren geslagen. Wat heeft ze eigenlijk gekocht en wat vindt de zus van Chris ervan? En waarom belt Bert weer op? Dat is allemaal te horen in deze tweede aflevering. Heb je een verhaal rondom het thema opgesloten/ingesloten dan kun je dat verhaal in drie losse woorden pitchen op het nummer: 0848371282.

  —Huffduffed by Raaphorst

 4. Hoe het coronavirus de economie ontwricht

  Evenementen afgelast, musea, theaters, sportclubs dicht, thuiswerken en sociaal contact beperken. Gisteren kwamen ze dan, de grootschalige maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Maar dat niet alleen: aandelenbeurzen wereldwijd beleefden de zwaarste dag in decennia. Kan dit het begin zijn van weer een crisis?

  —Huffduffed by Raaphorst

 5. Doen we wel genoeg om het coronavirus tegen te gaan?

  Er zijn 121 nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland vastgesteld. Daarmee komt het totaal aantal bevestigde besmettingen op 503. Ook overleed er opnieuw een patiënt aan de gevolgen van het virus. Dat liet het RIVM woensdag weten. 

  Momenteel zijn er best wat maatregelen getroffen om het virus in te dammen. Maar is dit wel genoeg? Dat vragen wij aan Ira Helsloot, hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

  —Huffduffed by Raaphorst

 6. Oproep aan zorgpersoneel om zo lang als mogelijk te blijven werken

  Het kabinet heeft donderdag nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Inmiddels zijn meer dan zeshonderd mensen in Nederland besmet met het virus. Omdat de besmettingsbron bij steeds meer mensen niet te achterhalen lijkt zijn de besluiten flinkt aangescherpt. Redacteur Lennart 't Hart praat je in de Dit wordt het nieuws-podcast bij over de genomen maatregelen.

  —Huffduffed by Raaphorst

 7. Maatregelen tegen coronavirus in Nederland zijn ongekend

  Donderdag kwamen het kabinet en het RIVM met een nieuwe lijst van maatregelen om het coronavirus verder in te dammen. Zo gaan evenementen boven de honderd man niet meer door, worden mensen verzocht (indien mogelijk) thuis te werken en bij gezondheidsklachten binnen te blijven. Is dit wel genoeg en wel op tijd? Dat vragen we aan viroloog Ab Osterhaus.

  —Huffduffed by Raaphorst

 8. Week van NU: Ook NU.nl werkt vanuit huis, hoe krijg jij alsnog het laatste nieuws?

  Het kabinet heeft aan Nederland gevraagd om thuis te werken indien mogelijk. Op de redactie bij NU.nl geven we daar ook gehoor aan, maar wat betekent dat voor de nieuwsvoorziening? Hoe krijg je als lezer, luisteraar of kijker nu toch het laatste nieuws als eerst? We bellen in deze aflevering met hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman en met onze redacteuren en verslaggevers die zowel thuis als op pad aan het werk zijn.

  —Huffduffed by Raaphorst

 9. Kinderopvangen verwachtten zwaardere coronamaatregelen al

  Zondagmiddag maakte de regering bekend dat vanaf deze maandag ook scholen en de kinderopvang dicht zullen zijn in verband met het coronavirus. Wel zullen deze plekken dienen als opvanglocaties voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Daarover gaan we in gesprek met Monique Vreeburg, voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. 

  —Huffduffed by Raaphorst

Page 1 of 6Older