Fregonar

There are no people in Fregonar’s collective.

Huffduffed (70)

 1. Uitgelegd | Waarom we een halve eeuw na datum nog altijd niet uitgepraat zijn over de Tour van 1969 – die van Merckx

  Hoe word je een legende? Door één op de drie wedstrijden waarin je start, te winnen. Zo deed Eddy Merckx dat. En wat hij in de Tour van 1969 presteerde, daarover zijn we 50 jaar later nog altijd niet uitgepraat. Koerskenner Marc Mercy legt uit hoe dat komt.

  —Huffduffed by Fregonar

 2. De Machtwacht | ‘De boel’ zit geblokkeerd. Waarom dat niet verbaast. En nog wel even kan duren.

  ‘De boel zit behoorlijk geblokkeerd.’ Zo vatte N-VA fractieleider Peter De Roover de toestand samen in De Ochtend op Radio 1. Waarom is dat zo? En waarom praten PS en N-VA voorlopig niet met elkaar, terwijl ze als grootste partijen in hun taalgebied tot elkaar veroordeeld lijken? Kan ‘de boel’ gedeblokkeerd geraken? En wat is daarvoor nodig? Chef politiek Jan-Frederik Abbeloos en Walloniëkenner Peter De Lobel vertellen het in De MachtWacht.

  —Huffduffed by Fregonar

 3. Hart & Hoofd | Rosemie voedt een kind op in twee relaties: ‘Ons zoontje is een kind van ons vieren’

  In deze aflevering: het verhaal van Rosemie. Ze voedt haar jongste zoon op met twee vaders: de biologische en haar echtgenoot, met wie ze al drie kinderen had. Ook de vrouw van haar tweede man past geregeld op de jongen.

  Rosemie Vanwynsberghe maakte samen met Heide Lavens het boekje ‘De papa’s in Arends hartje’ (4+), uitgegeven bij Samanunga Stories en te koop via bol.com en www.rosemievanwynsberghe.be

  —Huffduffed by Fregonar

 4. Het verhaal | Van punkvorstin tot boegbeeld van het strenge, ultraconservatieve katholicisme. Een ontmoeting met Prinses Gloria.

  In 1980 huwt Gloria von Schönburg-Glauchau met één van de rijkste mensen van Europa: Prins Johannes Von Thurn und Taxis. Ze belandt in de jet set van New York, geraakt bevriend met mensen als Andy Warhol en Prince, en wordt door Vanity Fair bedacht met de bijnaam ‘Princess TNT’. Na de dood van haar man treedt haar geloof weer naar het voorplan in haar leven. Dat gebeurt volgens haar onder impuls van Kardinaal Joseph Ratzinger, de latere paus Benedictus XVI. Vandaag is ze het boegbeeld van het ultraconservatieve, strenge katholicisme in Duitsland en ver daarbuiten. Tegen abortus, tegen het homohuwelijk en tegen euthanasie. Binnenlandredacteur Stijn Cools en buitenlandredacteur Roeland Termote gingen haar interviewen in haar kasteel in Regensburg.

  —Huffduffed by Fregonar

 5. Bits & Atomen | Overbevolking, agressie en beschavingsziekten: ze zijn zo oud als de eerste nederzettingen

  ‘Het Pompeï van het stenen tijdperk.’ Zo wordt de Turkse Çatalhöyük-site genoemd, één van de oudste bekende nederzettingen ter wereld. Het dorp is meer dan 1000 jaar continu bewoond geweest, tot circa 6.000 voor Christus. En het telde op zijn hoogtepunt liefst 8.000 zielen. Een schat voor archeologen. Senne Starckx vertelt wat ze er de voorbije 25 jaar zoal leerden. Dominique Deckmyn heeft het over de munt die Facebook deze week aankondigde. En waarom die niet de munt van Facebook is. En hij voorspelt nu al de game-hype van deze zomer.

  —Huffduffed by Fregonar

 6. Hart & Hoofd | Liefde en verbouwingen: ‘We zijn maar één dag uit elkaar geweest.’

  Hanne (30) was net aan een verbouwing begonnen, toen ze voor Stef (31) viel. Wat voor de meeste koppels één grote relatietest is, was voor hen tegelijk een honeymoon. ‘Ik stond weekend na weekend puin te ruimen in een huis dat niet eens het mijne was.’

  —Huffduffed by Fregonar

 7. Bits & Atomen | Belangrijk nieuws voor alienjagers

  Is er leven out there? Daar is belangrijk nieuws over. En met name over exoplaneten in de zogenaamde ‘leefbare zone’. Dat een planeet in die ‘leefbare zone’ ligt, is nog geen garantie dat ze ook leefbaar is voor meercellige, ‘hogere’ organismen. Dat komt Senne Starckx vertellen. En hij legt uit waarom. Maar slinkt daarmee ineens ook de hoop om ooit buitenaards leven te vinden? Dominique Deckmyn heeft het over Quibi, een videodienst voor de smartphone. En over Spotify, dat de ochtendradio wil heruitvinden.

  —Huffduffed by Fregonar

 8. De Machtwacht | De SP.A zit kapot. En haar voorzitter ook. Waarom dat niet zomaar te fiksen valt

  John Crombez bood maandag zijn ontslag aan als partijvoorzitter van SP.A. Maar dat is hem door het partijbestuur geweigerd. Hoe moet het nu verder voor de socialisten? De SP.A haalde op 26 mei één van haar slechtste verkiezingsresultaten sinds de invoering van het algemeen enkelvoudig stemrecht honderd jaar geleden. Maar de zoveelste partijvoorzitter slachtofferen, zal de problemen niet oplossen, vertellen Jan-Frederik Abbeloos en Bart Brinckman in een nieuwe aflevering van De MachtWacht.

  —Huffduffed by Fregonar

 9. Het verhaal | Waarom vrienden maken voor volwassenen minder vanzelfsprekend wordt

  Nieuwe vrienden maken: bij kinderen en tieners lijkt het vanzelf te gaan, bij volwassenen minder. Hoe komt dat? En wat doe je dan als je door omstandigheden op zoek bent naar nieuwe vrienden? Omdat je je leven een nieuwe wending gaf, bijvoorbeeld, in een nieuwe stad of in een nieuw land? Of omdat je oude vriendschappen verwaterden? Redactrice Dorien Knockaert zoekt het uit.

  —Huffduffed by Fregonar

 10. Hart & Hoofd | Peter* deed zijn coming out op zijn 60ste: ‘Pas toen heb ik beseft hoezeer het al die jaren op mij gewogen heeft’

  In deze aflevering: het verhaal van Peter. Op zijn dertigste trouwde hij met een vrouw. Hij was 53 toen ze scheidden, met 60 kwam hij uit de kast. ‘Pas toen heb ik beseft hoezeer het al die jaren op mij gewogen heeft.’ (Peter is een schuilnaam)

  —Huffduffed by Fregonar

Page 1 of 7Older