Fregonar

There are no people in Fregonar’s collective.

Huffduffed (62)

 1. Het verhaal | Waarom vrienden maken voor volwassenen minder vanzelfsprekend wordt

  Nieuwe vrienden maken: bij kinderen en tieners lijkt het vanzelf te gaan, bij volwassenen minder. Hoe komt dat? En wat doe je dan als je door omstandigheden op zoek bent naar nieuwe vrienden? Omdat je je leven een nieuwe wending gaf, bijvoorbeeld, in een nieuwe stad of in een nieuw land? Of omdat je oude vriendschappen verwaterden? Redactrice Dorien Knockaert zoekt het uit.

  —Huffduffed by Fregonar

 2. Hart & Hoofd | Peter* deed zijn coming out op zijn 60ste: ‘Pas toen heb ik beseft hoezeer het al die jaren op mij gewogen heeft’

  In deze aflevering: het verhaal van Peter. Op zijn dertigste trouwde hij met een vrouw. Hij was 53 toen ze scheidden, met 60 kwam hij uit de kast. ‘Pas toen heb ik beseft hoezeer het al die jaren op mij gewogen heeft.’ (Peter is een schuilnaam)

  —Huffduffed by Fregonar

 3. Bits & Atomen | Na uw data wordt nu ook uw privacy een product

  Apple kondigde op zijn jaarlijkse congres voor ontwikkelaars een paar opvallende nieuwigheden aan. Een login waarmee je niet gevolgd wordt, en die vermijdt dat websites of apps iets van je te weten komen. En de mogelijkheid om apps eenmalige de toestemming te geven om je locatie te weten te komen – en daarna niet meer. Technologieredacteur Dominique Deckmyn juicht het toe. En legt ook uit waarom de console concurrentie krijgt. Senne Starckx vertelt over archeologische vondsten in de Noordzee. En wijn uit de IJzertijd.

  —Huffduffed by Fregonar

 4. Het Verhaal | Murad, speelbal van de geopolitiek. ‘Dieren hebben een beter leven dan wij.’

  Dit is het verhaal van de schrijnende odyssee van een dertiger. Een man die de oorlog in Irak overleefde, en de genocide op zijn volk door IS. Een man in wiens verhaal heel veel geopolitieke ontwikkelingen samenkomen.

  —Huffduffed by Fregonar

 5. De Machtwacht | Waarom de onderhandelingen wellicht een doodlopende straat worden voor Vlaams Belang

  Het Vlaams Belang zit mee aan tafel bij de gesprekken na de verkiezingen van 26 mei. En dat is opvallend, want het cordon sanitaire houdt intussen al 30 jaar stand.

  —Huffduffed by Fregonar

 6. Hart & Hoofd | Twee geliefden zien hun kinderwens niet vervuld. ‘Ik zou deze miserie niet met iemand anders willen meemaken’

  ‘Meer cliché dan ons verhaal wordt het niet.’ Katrien en Wout, al liefjes sinds de middelbare school, volgen het klassieke pad: job, huis, beest. Alleen: dat kindje wil er maar niet komen. ‘Al die miserie heeft me nog meer doen beseffen wat voor een geweldige man ik heb.’ (Katrien en Wout zijn schuilnamen)

  —Huffduffed by Fregonar

 7. Bits & Atomen | Waarom uw hersenen zo indrukwekkend groot zijn

  Ging de explosieve groei van onze hersenen door onze maag? Volgens een populaire hypothese van antropologen en biologen wel. Hoe dat dan precies gegaan zou zijn, vertelt wetenschapsredacteur Senne Starckx. Dominique Deckmyn heeft het over deep en shallow fake video’s. Kunnen we zelfs onze ogen binnenkort niet meer geloven?

  —Huffduffed by Fregonar

 8. Uitgelegd | Waarom informateurs Reynders en Vande Lanotte vooral tijd moeten kopen

  Vlaanderen stemde overwegend rechts op 26 mei, Wallonië overwegend links. En dus wordt de vorming van een nieuwe federale regering volgens velen moeilijker dan ooit. Ook al omdat er allerhande veto’s gesteld worden, van partijen die niet met elkaar willen regeren. Geraakt de puzzel gelegd, de komende weken en maanden? Twee informateurs mogen alvast alles in kaart brengen: Didier Reynders en Johan Vande Lanotte. En zij moeten onder meer tijd kopen. Dat vertelt journalist Wim Winckelmans in Uitgelegd.

  —Huffduffed by Fregonar

 9. Het Verhaal | Hoe zou het nog zijn met… de betonstop? ‘De aankondiging lijkt een averechts effect te hebben’

  Een derde van de ruimte in Vlaanderen wordt gebruikt om te wonen, te ondernemen en te ontspannen. 14 procent is verhard. Dat is dubbel zoveel als het Europese gemiddelde. En elke dag verdwijnen nog eens zes hectares aan open ruimte – afgelopen jaar waren dat er zelfs zeven. Maar intussen woont wel bijna drie op de vier Vlamingen te ruim. Er is wel een betonstop aangekondigd voor 2040, maar kunnen we wel zo lang wachten om in te grijpen? En waarom is dat zo moeilijk? Journalist Filip Rogiers zocht het uit voor dS Weekblad, en trok onder meer naar Hoogstraten, een stad in de Kempen die met een verhardingstempo van meer dan 800 vierkante meter per dag koploper is in België.

  —Huffduffed by Fregonar

 10. Bits & Atomen | Google Assistant is er nu ook voor ons land. Waarom dat een belangrijke ontwikkeling is

  Dominique Deckmyn schakelt Google Assistant meteen in om de volgende trein naar Antwerpen te vinden. Met succes. En hij legt uit waarom de virtuele en spraagestuurde assistent van Google een belangrijke ontwikkeling is. En Senne Starckx debuteert als man van de wetenschappen, na het vertrek van Pieter Van Dooren. Hij vertelt waarom ruimtereizen niet per sé bevorderlijk zijn voor de gezondheid. En hij heeft het over groene apen - en hoe die reageren op drones.

  —Huffduffed by Fregonar

Page 1 of 7Older